EXPO – Mercat de L´Abaceria Central

El fotògraf Jaume Cosialls es l’autor de l’exposició fotogràfica sobre el tancament del mercat gracienc de l’Abaceria que es pot veure al Mercat de l´Abaceria Central del 4 de juliol fins al dia 30 d´octubre 2019.

El fotògraf Jaume Cosialls es l’artífex de l’Exposició sobre els últims dies del Mercat de l’Abaceria a Gracia, que es pot veure a partir del 4 de juliol . Com a d’altres mercats barcelonins l’hi ha arribat l’hora de la renovació. L’any 1892 es va instal·lar en el seu emplaçament actual, a la Travessera de Gràcia. Cosialls veí del barri, ja que durant anys hi va tenir el seu estudi fotogràfic, no va voler deixar escapar l’oportunitat de captar amb el seu objectiu l’essència d’un mercat tradicional que desapareixia per sempre.

En la mostra es poden veure una trentena (35) de fotografies que transmeten una mirada especial. En aquest sentit Jaume Cosialls ha volgut remarcar que “en assabentar-me que el mercat es renovava totalment vaig creure que no podia quedar sense documentar. No volia fer les típiques fotografies, volia reflectir els darrers dies d’un mercat amb molt d’encant. El projecte era enllaçar la gent del mercat, comerciants i clients, amb la antiga estructura. Els primers tancant las seves parades i els clients difumina’n se dia a dia sota l’estructura de ferro. He volgut transmetre la soledat d’un mercat buit en la foscor de la nit, respirant l’alè de les animes que han transitat duran més de un segle”.  

_MG_8638 copia_MG_7092 copia_MG_6645 copia_MG_6324 copia

 Jaume Cosialls està molt satisfet amb l’experiència ja que “ha sigut una feina de moltes visites a diferents hores per anar impregnar-me del ambient, del espai, deixar-me seduir per la llum, les formes i fins i tot de les olors.

 

He pogut posar amb pràctica un tipus de fotografia que m’agrada molt. La fotografia contemplativa que es gaudir del moment, del instant, de sentir l’emoció del clic”.

 

 L’exposició sobre el tancament del tradicional mercat de l’Albaceria, a Gràcia, es pot veure fins al 30 doctubre . Pg Sant Joan 168 Barcelona 08037

Organitza: Mercat Abaceria Central

Col·labora: Mercats de Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Nicolás Gutiérrez

 

Deja un comentario